Meer gratis stockfoto’s websites

Stockvault.netStockvault helpt je een handje met de nieuwste foto’s, de meest gedownloade foto’s en meer van zulk soort categorieën. Heb je zelf niet zo’n inspiratie? Dan is Stockvault een goed startpunt om stockfoto’s te zoeken.

Ga naar Stockvault

Life of Pix

Geen standaard stockfoto’s op Life of Pix. Wel elke week een nieuw aanbod van gratis foto’s met hoge resolutie.

Ga naar Life of Pix 

Death to the Stockfoto

Een stockfotowebsite die zichzelf doodverklaard? Nee, een website die een broertje dood heeft aan standaard-stockfoto’s met een Colgate smile en een te goed zittend pak. Een mooie optie is om je in te schrijven op hun maandelijks verassingspakket.

Ga naar Death to the Stockfoto

Splitshire

Een Italiaanse fotograaf die zijn werk gratis beschikbaar stelt. Kwalitatief hoogwaardige foto’s ingedeeld in overzichtelijke categorieën.

Ga naar Splitshire

Raumrot

Gratis stockfoto’s die niet als stockfoto’s zijn. Op Raumrot zijn er prachtige fotosets met een CC licentie te vinden die absoluut een meerwaarde kunnen vormen op jouw website. Opgedeeld in sets is deze website overzichtelijk en prachtig vormgegeven.

Ga naar Raumrot

New old stock

New old Stock verzameld de mooiste vintage foto’s over de hele wereld op hun website. Zoeken kan niet, maar het is een geweldige bron van inspiratie.

Ga naar New Old Stock

Unsplash

Unsplash is een no-nonsense website, tekst is er bijna niet te vinden. Foto’s des te meer, deze kun je gratis downloaden en publiceren. Hoogwaardige foto’s met variërende onderwerpen. En, elke 10 dagen 10 nieuwe foto’s.

Ga naar Unsplash

Jé Shoots

Stockfotografie met een focus op lifestyle. Duidelijke titels en beelden die spreken. Food is de categorie waar Jé in uitblinkt.

Ga naar Jé Shoots

Kaboompics

Gratis foto’s die helemaal van deze tijd zijn. Met gevarieerde categorieën zit er al snel iets tussen wat voor jou van toepassing is.

Ga naar Kaboompics 

Free Images

Onderdeel van Getty Images met meer dan 380.000 foto’s en illustraties. Makkelijk te doorzoeken en overzichtelijk weergegeven. Nadeel is dat je eerst betaalde afbeeldingen krijgt bij een zoekactie. Weet je daar doorheen te prikken is Free Images een goede bron van gratis stockfoto’s.

Ga naar Free Images 

RGBstock

Meer dan 100.000 stock foto’s zijn er naar eigen zeggen beschikbaar. Wel even aanmelden voordat je van deze 100.000 foto’s gebruik kunt maken, maar dat is zeker de moeite waard!

Ga naar RGB stock

Gratisography

What’s in the name.. Als je nog niet ontdekt had dat dit artikel vooral over gratis gaat, dan helpt deze website daar nog bij. Gratis hoge resolutie foto’s voor persoonlijk en zakelijk gebruik. En over die hoge resolutie is niets gelogen.

Ga naar Gratisography 

Dreamstime

Om bij weg te dromen. Volgens de website een collectie van 14.000.000 foto’s en illustraties. Jawel, 14 miljoen. Helaas zijn ze niet alle 14 miljoen gratis, maar wel een deel daarvan. De gratis sectie is eigenlijk een lokkertje. Maar, in tegenstelling tot free images komen bij Dreamstime de gratis resultaten bovenaan.

Ga naar Dreamstime

Superfamous

Toegegeven, tot het schrijven van dit artikel was Superfamous nog niet zo famous bij ons. Inmiddels wel! Folkert Gorter geeft onder een CC-BY licentie zijn afbeeldingen vrij, dit betekent dat je de afbeeldingen mag gebruiken zolang er een naam bij wordt vermeld.

Ga naar Superfamous

Stocksnap.io

Hoge kwaliteit, hoge resolutie met wekelijks nieuwe foto’s. Zo is stocksnap samen te vatten en dan is er geen woord te veel gezegd. Absolute aanrader!

Ga naar Stocksnap 

Gratisfotosdownloaden

Natuurlijk blijft onze voorkeur voor https://gratisfotosdownloaden.nl/ omdat je hier een selectie van de beste foto’s van de verschillende websites.

Ga naar gratisfotosdownloaden

LicentiesWil je meer weten over het gebruik van foto’s en rechten die van toepassing zijn? Op de Creative Commons website vind je een heldere uitleg van de verschillende soorten bouwstenen voor licenties.

https://creativecommons.org/licenses/